Gruppe 1:
Gruppe 2:
Utekran (18)
Gruppe 3:
Coram (3)
Mora (4)
Oras (1)

Utekran

Godkjent utekran fra nordiske produsenter som Gustavsberg, FM Mattsson og Oras. Velg gjerne en selvdrenerende vannutkaster som tømmes automatisk når den er stengt av. I tillegg er det praktisk om hagekranen er frostsikker, selv om hageslange er påkoblet. Enkelte utekraner kan også blande kaldt- og varmt vann til ønsket temperatur, en nyttig funksjon når du skal vaske sykkelen eller bilen, eller fylle barnas badebasseng om sommeren. Utekranen leveres i ulike lengder til veggtykkelser fra 30 - 100 cm, med mulighet for å kutte rørets lengde. Tilbakeslagsventil monteres på veggens innside i godt oppvarmet rom og utekranen monteres med 2-3° helling utover, dette hindrer tilbakesug av vann i rørnettet og gir en frostfri installasjon.

Sortèr på:
Sortèr på:

Frostfri utekran

Hver eneste vinter glemmer mange å stenge vannet til utekranen og tappe ut vannet. Da har krana lett for å fryse i stykker. Monter en frostsikker kran, så har du en bekymring mindre. Husk å fjerne hageslangen fra den utvendige kranen. Selv en frostsikker kran kan gi vannskader i veggen hvis hageslangen er koblet til i kuldeperioder. Med mindre du velger en kran som er frostsikker selv om slangen er tilkoblet. En slik frostsikker utendørskran er utstyrt med selvdrenerende overstykke. Hver gang vannet stenges av dreneres vannet som finnes i utendørskranens rør, slik at den ikke fryser i stykker selv om kopling og slange er montert.

Utekran med varmt og kaldt vann

Med en utekran for kaldt og varmt vann kan du blande til ønsket temperatur. Det er kjekt å ha når noe skal vaskes ute. Hunden, sykkelen og bilen vil enkelt og raskt bli ren med varmt vann i hageslangen. Er du sykkelentusiast og ofte kommer hjem fra treningsturen full av søle, kan det være greit å spyle av hele kroppen før du går inn i huset. En utekran med varmt vann vil da gjøre jobben for deg. Med små barn i huset kan sommerens første minibasseng enkelt fylles tidlig med temperert vann.

Montering og vedlikehold av utekran

Før du monterer din utekran er det viktig å lese monteringsanvisningen nøye. Er du i tvil anbefales det at du overlater jobben til en rørlegger som kan montere utekranen forskriftsmessig. Husk å stenge vannet til utekranen før vinteren setter inn. På noen utekraner må du også fjerne slangen og tappe ut vannet. En selvdrenerende kran montert med fall, vil sørge for at overskuddsvannet ikke vil bli stående i kranen. På den måten unngår du at krana fryser i stykker og ikke minst vil du forhindre vannskader i veggen. Har du stor hage anbefaler vi minst to utekraner for å gjøre vanningen enklere, en på hver side av huset.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.