Produsent:
Gruppe 1:
Gruppe 2:
Gruppe 3:

Rør & tilbehør

Her finner du rør og tilbehør til din sentralstøvsuger. Rørene og rørdelene kan kjøpes stykkvis, eller i monteringssett. Monteringssettene er sammensatt for en komplett installsjon, tilpasset ulike boligstørrelser. Enklere blir det ikke. Rørenes ytre diameter er 50,8 mm (Ø51) og bendene har en maks diameter på 56 mm. Hulltagning størrelse bør være 55 - 60 mm for at både rør og svakstrømsledning skal få plass i hullet. Utblåsningsåpningens diameter er minst 56 mm. Planlegging av rørsystemet.

Sortèr på:
Sortèr på:

Planlegging av rørsystemet

Rørene kan legges på mange forskjellige vis, men hovedprinsippet bør være at rørstrekker er så kort som mulig, for å oppnå best sugeeffekt. I nye enetasjes boliger legges hovedrørstrekket i mellomtaket eller gulvet. Når man legger røret i gulvet bør det alltid ligge isolert. Dersom rør må plasseres der det er kaldt, bør disse isoleres for å unngå kondens.

I to- eller fleretasjes boliger bør hovedrørstrekket legges i mellomtaket eller gulvet, bod, skap, nedsenkninger eller lignende. I eksisterende bolig kan rør f.eks. legges utenpå vegg og kles inn, i bod, skap garasje eller lignende. Nedsenkende tak og sokkel under skap kan også benyttes for rørstrekk.

Montering av rørsystemet

Begynn med montering av hovedrøret ved sugekontakten som ligger lengst fra selve sentralstøvsugeren. Begynn montering av rørgaten uten å lime, når du er sikker på at røret er riktig lagt kan du ferdigmontere ved å lime. Limet tørker meget raskt. Når du måler opp rørlengde må du være oppmerksom på at røret går ca. 18 mm inn i en muffe og ca. 20 mm inn i bend.

  • Et 90° skarpt bend skal kun monteres rett bak sugekontakter sammen med bakplate. I rørsystemet ellers bør det kun anvendes 90° svake bend eller 45° bend.
  • Kutt røret slik at kappsiden er vinkelrett mot røret. Bruk rørkutter eller sag og gjærkasse. Rengjør kuttsnittet med kniv.
  • Røret limes med pvc-lim, som garanterer både tetthet og holdbarhet. Påsmør limet i et jevnt og tynt lag, kun på rørenden - ikke i bend / muffe. På denne måten unngår du at overflødig lim kommer inn i rørsystemet.
  • Dytt røret med en liten dreining inn i bendet, slik at du er sikker på at røret går helt inn i enden av bendet. Lukk alltid limflasken etter bruk, og påse at det er god ventilasjon under montering.
  • Montering gjennom brannvegg med hjelp av en brannmansjett eller et beskyttelsesrør i stål som tettes med ikke brennbart byggemateriale.

Før du tar i bruk din sentralstøvsuger til vanlig støvsuging, bør du la støvsugeren gå noen minutter med ren luft, og kontrollere om det finnes vann i støvbeholderen. I tilfelle det skulle være vann i beholderen, tømmer du denne og gjentar kontrollen på nytt. Fortsett til det ikke kommer noe vann i beholderen.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.