Produsent:
Gruppe 1:
Gruppe 2:
Gruppe 3:

Sugekontakt

Kjøp sugekontakt i standard plast eller en mer oppgradert utgave i metall. Sugekontaktene kan monteres i både vegg eller gulv. Velg en plass slik at du med en 8 - 12 meter lang støvsugerslange når alle de rom og plasser du ønsker. Mange sentralstøvsugere har en sugekontakt på selve maskinen, slik at du kan støvsuge der støvsugeren er plassert, f.eks. garasje, bod eller vaskerom. Pass på at veggkontakten ikke plasseres bak møbler eller dører som åpnes. En gulvkontakt bør plasseres inntil veggen. Montering av sugekontakter.

Sortèr på:
Sortèr på:

Montering av sugekontakt i vegg

Ved montering av sugekontakter trengs vanligvis følgende deler:

  • Veggkontakt
  • Bakplate
  • 90° skarpt bend

Et 90° skarpt bend (se rør og tilbehør) skal alltid benyttes rett bak kontakten ved veggmontering, dette for å hindre at lange gjenstander kommer inn i rørsystemet og tetter systemet. Velg selv hvilken ende av 90° bendet du ønsker inntil bakplaten, slik at bøyen passer for videre montering. Mellomveggen bør være minst 65 mm tykk.

Dersom selve veggplaten er tykkere enn 25 mm, bør du benytte en inntaksforlenger (kontaktforlenger) for sugekontakt, slik at du når frem til bakplaten. Om du ikke kan feste bakplaten i stender, kan en separat støttekloss benyttes.

OBS! 90° skarpt bend skal ikke monteres på andre steder i rørsystemet. Husk å bruk korte skruer slik at du ikke skader røret.

Lag er hull i veggplaten på B60 x H110 mm. Det 90° skarpe bendet limes fast til bakplaten. La det være igjen ca. 15 cm av svakstrømledningen, slik at den kan tilkobles sugekontakten. Røret limes fast til bendet.

Avisoler lavvoltsledningen med ca. 2-3 cm. Snurr ledningens ender rundt sugekontaktens skruer noen ganger og fest til skruene. Du må ikke løsne festeskruen helt, da kan den underliggende fjæren skades og stiften løsne.

Skru fast sugekontakten til bakplaten. Vær forsiktig så skruene ikke går igennom røret. Ved behov, benytt kortere skruer. I eksisterende vegger holdes bakplaten på plass med en krok.

Montering i vegg av mur eller teglestein

Skal du montere sugekontakten på mur- eller teglsteinsvegg bør kontaktens 90° bend og bakplate distanseres i veggen, slik at bakplatens ytterste kant blir ca. 5-10 mm innenfor den ferdige veggen. Uavhengig av den ferdige veggens tykkelse bør du påse at det er en kanal på 80x80 mm i mur- eller teglsteinsveggen for rørføringen. Husk å beskytte sugekontaktens hull, slik at det ikke dekkes til av sement eller lignende.

Montering av sugekontakt i gulvet

Enkelte steder kan det kun monteres sugekontakter i gulv. Monteringen er lik som montering i vegg. Det skarpe 90° bendet hindrer lange gjenstander å komme inn i rørsystemet.

Plassen under gulvet bør være min. 65 mm. 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.