Lekkasjesikring

I alle rom med vanninstallasjoner som mangler sluk og vanntett gulv er det et krav om bruk av lekkasjesikring. En lekkasjesikring hindrer ikke en vannlekkasje i å oppstå, men den kan effektivt redusere følgene av en vannlekkasje. Lekkasjesikringen monteres i eller omkring vannførende installasjoner. Hvis en lekkasje oppstår, registrerer lekkasjesikringen dette raskt og stenger automatisk vanntilførselen fra skadestedet. De beste lekkasjesikringene er basert på fuktføler. Vannet stenges da automatisk i løpet av sekunder og dekker hele området hvor fuktfølere er plassert ut.

Sortèr på:
Sortèr på:

Montering og vedlikehold

Montering av lekkasjesikring bør utføres av autoriserte rørleggere. Elektriske komponenter og strømledninger må monteres av elektriker. Fuktfølere monteres på særlige kritiske punkter som for eksempel vaskemaskiner, innbyggingssisterner etc. Eventuelle batterier til lekkasjesikringen skal skiftes ut en gang i året eller i henhold til leverandørens anvisning. En funksjonstest skal uføres minimum 1 gang i året. Det samme gjelder aktivisering av magnetventilen.

Lekkasjesikring med varsler

Enkelte lekkasjesikringer varsler med lyd– eller lyssignal når vanntilførselen stenges. Det finnes lekkasjesikring som overvåker hele sanitærinstallasjonen, og lekkasjesikring som kun overvåker utvalgte deler av den. En lekkasjesikring med varsler må ikke forveksles med en lekkasjevarsler. En lekkasjevarsler gir kun et varsel om at vannlekkasje er oppstått, men stenger ikke av vannet. Det er kun lekkasjestopperen som oppfyller myndighetenes krav.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.