Gruppe 1:
Avløp (75)
Gruppe 2:
Modell Filter:

Vannlås

Vannlås er en innretning som benyttes i sluk og avløp for å forhindre at kloakkgass og vond lukt trenger opp fra rørsystemet. Etter gjeldende forskrifter skal alt sanitærutstyr som servanter, vasker, klosett og lignende være utstyrt med vannlås for å hindre at kloakkgasser strømmer inn i bygningene. Her finner du alt fra enkle plastvannlåser til møbelservanter, til designvannlåser for synlig montering og ulike kjøkkenvannlåser. Hvordan virker en vannlås?

Sortèr på:
Sortèr på:

Slik virker en vannlås

Det er ulike måter en vannlås er konstruert på, men formålet er alltid det samme. Uansett om du skal ha en servantvannlås til badet, eller en kjøkkenvannlås til kjøkkenvasken, er de konstruert slik at kloakkgass og vond lukt ikke trenger opp fra avløpet.

Oftest er vannlåsene utformet som en liggende S, det vil si en bue på røret som hele tiden er fylt av vann. Vannet blir dermed liggende som en barriere mellom luften på begge sider av vannlåsen.

Bortsett fra rensing, krever sjelden vannlåser vedlikehold. Dersom avløpet står ubenyttet i lang tid er det imidlertid fare for at vannet i vannlåsen fordamper, slik at kloakkgass kan sive opp. I slike tilfeller anbefaler vi at du benytter en slukforsegler.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.