Produsent:
Høiax (2)
Gruppe 1:
Gruppe 2:
Gruppe 3:
Høiax (2)
Modell Filter:

Akkumulatortank

Hvorfor akkumulering? En akkumulatortank lagrer energi til senere bruk! Den tar av kortvarige topper og sparer denne energien for senere. I tillegg brukes akkumulatortanken til å forvarme forbruksvann. Akkumulatortanken gir stor valgfrihet og god virkningsgrad fra varmekildene. Den kan benyttes sammen med flere typer varmeanlegg. En varmepumpe liker for eksempel å jobbe mot en slik tank, og det redusere antall start-stopp for varmepumpen. For å oppnå lang levetid på en varmepumpe er det gunstig med lang, jevn drift. Det gir mindre slitasje og mindre vedlikehold på anlegget. Hvor stor skal akkumulatortanken være?

Sortèr på:
Sortèr på:

Hvor stor skal akkumulatortanken være?

Størrelsen på akkumulatortanken varierer avhengig av bruksområdet. Som en tommelfingerregel trenger en varmepumpe 15 l/kW. Biovarme trenger 25 l/kW. Vedfyring trenger ca 70 l/kW eller 10 liter per kvm oppvarmet areal. For solvarme må det beregnes minimum 1-2 ganger dagsforbruket av tappevannet målt ved 40 grader. Velger du en stor nok tank, kan du når som helst endre eller legge til varmekilder etter hvert som behovet endrer seg. Selv om behovet fra start er begrenset, vil det være enkelt å koble inn noe annet senere ute høye ekstrakostnader.

Akkumulatortank til varmekilder

En akkumulatortank benyttes til varme sammen med varmepumper, biovarme, vedfyring og solvarme. Den fungerer som anleggets batteri. Anlegget vil i perioder produserer mer energi enn varmeanlegget bruker på en gang. Med en akkumulatortank lagers denne energien og tappes etter behov. Et solvarmeanlegg får best utnyttelse av energien ved tilkobling til en akkumulatortank. Akkumulatortanken fungerer som et magasin for varmt vann, slik at det er tilgjengelig når man trenger det. Solen varmer alltid mest midt på dagen, og med en akkumulatortank lagrer man denne varmen for bruk senere.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.