Å bytte til skjærefjøl i tre er ikke bare bra for miljøet, men også for helsen. I tillegg kan en kvalitetsfjøl vare år etter år, med riktig vedlikehold. Her får du fem gode grunner til å investere i skjærefjøl av tre:
1. Skjærefjøl i tre er et bærekraftig og miljøvennlig valg
Det finnes mange varianter av skjærefjøler. Velger du skjærefjøl i tre, tar du et bevisst valg for miljøet. Tre er en fornybar ressurs, som brytes naturlig ned i motsetning til plast, som tar hundrevis av år å brytes ned i naturen. Samtidig slipper du å få microplast i maten, som over tid kan påvirke helsen.
2. Treverk har naturlig antibakterielle egenskaper
Trefjøler har naturlig antibakterielle egenskaper, ved at bakteriene dør raskere på treoverflater enn på plast. Det er likevel viktig å rengjøre godt etter du har behandlet kjøtt og fisk.
3. Du har skjærefjøl i tre år etter år
En godt vedlikeholdt trefjøl kan vare i mange år, ofte lengre enn fjøler i plast. Med enkel pleie med regelmessig oljing, forebygger du uttørking og sprekker. Blir fjølen slitt? Puss, puss - så har du ny fjøl med forlenget levetid.
4. Best for knivene dine
En trefjøl sliter mindre på knivene dine, som betyr mindre hyppig sliping. I tillegg får du en bedre skjæreopplevelse med et naturlig og mykere underlag.
5. Estetikk og funksjon
De fleste trefjøler har en fin utførelse, så du kan spare plass i kjøkkenskapene og ha den stående fremme som dekor. I tillegg fungerer det utmerket som et serveringsbrett.
Så neste gang du bytter ut skjærefjølene, velg et i tre - for miljøet, helsen og kvaliteten.