Smart varmtvannsbereder med OSO Charge

Reduser kostnaden for oppvarming og utnytt tidspunktene i døgnet når strømmen er lavest. I dagens samfunn der vi streber etter å være mer miljøbevisste og samtidig spare penger, kan en smart varmtvannsbereder være løsningen.

Smart styring med OSO Charge

Varm opp vannet på en mer energieffektiv og bærekraftig måte med OSO Charge. OSO Charge er en smart styringsenhet som kobles til berederen og sørger for at oppvarmingen skjer når strømprisen er på sitt laveste. Dette gir deg full kontroll over strøm- og varmtvannsforbruket ditt. Dermed kan du spare penger og energi!

Som en del av OSO Charge er det utviklet en mobilapp som gir deg innsikt og kontroll over strømforbruket i hånden din. Med OSO inCharge-appen får du full innsikt i varmtvannsnivået og forbruksdataene dine, og du kan enkelt aktivere smartstyring på hvordan vannet ditt blir oppvarmet.

Her finner du OSO Charge stømforsyning for Smart varmtvannsbereder.

Gode grunner til å installere OSO Charge

 1. Prisoptimalisering

  Med OSO Charge får du automatisk prisoptimalisering integrert mot Nord Pool spot, som fører til at du varmer opp vannet når strømprisen er lav.

 2. Dvalemodus

  Fortell berederen din når du skal være borte, så sørger den for å bruke minst mulig strøm i denne perioden. Den varmer seg opp en dag før du er tilbake.

 3. Innsikt

  Se hvor mange liter med varmtvann som er tilgjengelig og hvor mange dusjer eller bad dette vil gi.

 4. Historisk forbruk

  Du får en oversikt over varmtvannsforbruket ditt de siste 7 dager.

 5. Sikkert

  Flere lag med sikkerhet, både i maskinvare og programvare. Legionellabeskyttelse og frostsikring er bygget inn.

Hvordan fungerer OSO Charge?

OSO Charge er en smart styringsenhet som kobles til berederen og gir deg full kontroll over strøm- og vannforbruket ditt. Med OSO Charge kan du varme opp vannet til tider med gunstige strømpriser. Ved bruk av kunstig intelligens sjekker OSO Charge hvilke tidspunkter på døgnet det er rimeligst å varme opp vannet, samtidig som den lærer av forbruksmønstrene dine. 

Passer OSO Charge til din bereder?

OSO Charge fungerer på SAGA Standard S 200 og S 300, samt SAGA Xpress SX 200 og SX 300. På grunn av den unike løsningen OSO Energy har utviklet kan OSO Charge ettermonteres på eldre beredere også. Faktisk kan de ettermonteres på tilsvarende beredere så langt tilbake som 26.09.2017.

Se vårt utvalg av varmtvannsberedere som passer med OSO Charge her.

Hvor mye strøm bruker en varmtvannsbereder?

En varmtvannsbereder bruker vanligvis rundt 2000 watt, men dette avhenger av hvilken bereder du har, hvor gammel den er og forbruket ditt. Eldre varmtvannsberedere trekker vanligvis mer strøm. Det kan derfor være mye penger å spare på å bytte til en moderne varmtvannsbereder. 

Hvor stor varmtvannsbereder trenger du?

Som en tommelfingerregel kan man si at det holder med en varmtvannsbereder på 120 liter hvis dere er en til to personer. Er dere tre til fire personer bør dere ha en varmtvannsbereder på 200 liter, mens anbefalt størrelse på varmtvannsbereder hvis dere er flere enn fire personer er 300 liter. Hos oss finner du et stort utvalg av varmtvannsberedere i ulike størrelser.

Hvor mye strøm kan du spare med ny varmtvannsbereder?

En smart varmtvannstank reduserer ikke energibruken, men passer på at vannoppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris. Hvor mye du sparer avhenger av hvor mye varmtvann du bruker og hvor stor variasjonen er på strømprisene.

Hvorfor skal du bytte til en smart bereder?

En smart varmtvannsbereder kan styres gjennom innebygd automatikk, slik som OSO Charge, som kontrollerer strømbruket og bidrar til lavere strømutgifter. På den måten sørger du for at vannet blir oppvarmet i perioder på døgnet med lavest strømpris.

Bytter du til en smart varmtvannsbereder kan du få inntil 5000 kroner i støtte gjennom Enova. Alt du behøver å gjøre er å sende inn fakturadokumentasjon som ikke er eldre enn 12 måneder fra søknadstidspunktet. Her kan du søke om støtte fra Enovatilskuddet.

Har du spørsmål angående smart varmtvannsbereder kan du legge igjen spørsmål i kommentarfeltet.

Tips på tampen

Det er viktig med godt vedlikehold av bad, og konsekvensene av dårlig vedlikehold kan i verste fall føre til helseskader. Å sørge for godt vedlikehold av badet og unngå skitt, mugg og bakterier er viktig for et godt innemiljø. Et sted som ofte blir glemt under rengjøringen er området rundt varmtvannsberederen. Tørk over veggen ved siden av varmtvannsberederen med en fuktig klut, og vask gulvet rundt og inntil varmtvannsberederen. Da kvitter du deg med overflødig støv og sørger du for et friskere innemiljø.

Ønsker du flere tips til vask og vedlikehold av bad? Les mer om enkle metoder for skinnende rene dusjdører her.